EVALUATIE WET AFBREKING ZWANGERSCHAP
DE WET
De Wet Afbreking Zwangerschap (WAZ) heft onder voorwaarden en beperkingen de strafbaarheid van abortus op. Zij biedt daarmee een zekere ruimte voor hulp aan vrouwen die als gevolg van ongewenste zwangerschap in een noodsituatie verkeren, en wel met inachtneming van de beschermwaardigheid van ongeboren menselijk leven.
DOWNLOAD
Evaluatie Wet Afbreking Zwangerschap
Size 2.5 MB (PDF)
Standpunt Staatssecretaris
Size 115,5 KB (PDF)
Links voor meer informatie
Abortus startpagina

Startpagina met links naar abortusklinieken en -organisaties. Ook kun je op deze pagina links vinden als je meer wilt weten over de juridische aspecten, als je actuele berichten wilt inzien of ervaringen wilt delen. Vndr: Het prikbord is uitsluitend bedoeld voor lotgenoten-contact. Oproepen voor onderzoek, interviews, e.d zijn niet toegestaan. Dokter John (najaar 2007)

http://abortus.pagina.nl/
Anticonceptie

Het NGvA confirmeert zich aan de NHG standaard over anticonceptie.

https://www.nhg.org/standaarden/volledig/nhg-standaard-anticonceptie
Keuze bij abortus

Wanneer je ongewenst zwanger bent, kom je voor keuzes te staan. Besluit je tot een abortus, dan moet je opnieuw kiezen. Je zwangerschap kan namelijk op twee manieren afgebroken worden: door middel van een zuigcurettage of met de ‘abortuspil’. Elke methode heeft zijn voor- en nadelen. Een arts kan je uitleggen wat er allemaal bij komt kijken, maar in de meeste gevallen is de keuze aan jou.
Vind je het moeilijk om te beslissen? Op deze website vind je eerlijke en uitgebreide informatie over beide behandelingen. En de keuzehulp helpt je de manier te vinden die het beste bij je past.

http://www.keuzebijabortus.nl
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Informatiesite van de Rijksoverheid over abortus, aangevuld met recente documenten en publicaties.

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/abortus
Regionale Zorggids

Het regionale overzicht van alle zorgaanbieders.

http://www.zorgaanbieders.nl
Sense

Op Sense vind je meer informatie over seksualiteit, maar ook over verliefdheid, relaties, liefde en alles wat daarbij komt kijken.

http://www.sense.info/
Stichting Ambulante Fiom

Leer omgaan met je gevoelens en vind antwoord op je vragen. Bij de Fiom krijg je hulp, informatie en advies

http://www.fiom.nl
Zanzu.nl: informatie over seksualiteit voor vluchtelingen en nieuwkomers

Zanzu.nl: informatie over seksualiteit voor nieuwkomers

Over Zanzu.nl

Zanzu.nl is de Nederlandse variant van Zanzu.be, ontwikkeld door Sensoa (België) en Zanzu.de van BZgA (Duitsland). Hierin werkte Rutgers samen met Soa Aids Nederland, de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV), diverse vertalers en sleutelpersonen uit de herkomstgroepen.

Zanzu.nl is mede mogelijk gemaakt met subsidie van het ministerie van VWS in het kader van het Kennisdelingsprogramma Gezondheid Statushouders van Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen, en GGD GHOR Nederland.

Er zijn factsheets in het Nederlands over SyriëSomaliëEritreaIrak en Afghanistan. Kijk voor meer informatie op: https://www.rutgers.nl/wat-wij-doen/programmas-en-projecten/seksuele-gezondheid-vluchtelingen

Voor vragen of meer informatie: Ineke van der Vlugt, i.vandervlugt@rutgers.nl

 

https://www.zanzu.nl/nl/taalkeuze